Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Massala zoete aardappel en quinoa van Uit de Keuken van Maass

Vegetarisch, Kant en klaar van Uit de Keuken van Maas

  • Totale tijd minuten
Wk-9-kant-en-klaar-maass-quinoa-zoete-aardappel-2-min

Ingrediënten

In de box

  • 3 porties Massala zoete aardappel en quinoa
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 0.5 zakje zomerpostelein
  • 375 gram doperwten

In Huis

  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • naar smaak balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Optie 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het plasticfolie van de bakjes. Laat de gerechten in de bakjes zitten of schep over in een of meerdere ovenschaaltjes. Druppel een klein beetje water bij het gerecht en dek het af met folie. Verwarm 15-20 minuten in de oven.
  2. Optie 2. Prik gaatjes in de plasticfolie en verwarm gedurende ca. 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  3. Is dit exotische gerecht net iets te spannend en/of pittig voor het kroost? Geef wat cherrytomaatjes** en komkommer als verkoelend knabbelvoer voor erbij of maak een salade:
  4. Halveer 200 gram cherrytomaatjes**, snij de komkommer in blokjes, spoel een half zakje zomerpostelein** af en verwijder naar wens dikkere stelen. Meng er wat olijfolie extra vierge en balsamicoazijn door (of een vinaigrette naar keuze).
  5. Je hebt ook doperwten gekregen voor de kinderen! Laat hen ze zelf doppen en kook in ca. 6 minuten beetgaar.