Kalfsworst met Soesterknol en snijbiet stamppot
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Kalfsworst
- 800 g Nicola aardappelen
- 1000 g Soesterknol
In Huis
- 200 g Snijbiet
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Olijfolie
- 1 scheutje(s) Melk
- 1 klontje(s) Boter
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Schil de aardappels en de soesterknollen, snijd in gelijke stukken en zet samen op in koud water met zout. Kook gaar in circa 15 minuten vanaf dat het water weer kookt.
- Snijd intussen de stelen van de snijbiet in stukjes en het blad in repen en hou apart van elkaar.
- Hak een teentje knoflook fijn.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook even aan. Voeg de snijbiet stelen toe en fruit even een paar minuutjes mee. Doe dan het blad erbij en laat wat slinken.
- Verhit 1el olijfolie in een koekenpan en bak de worst rondom bruin.
- Stamp van de aardappels en soesterknollen een mooie smeuïge puree met een scheutje melk, een klontje boter, wat peper en zout. Roer daarna de snijbiet er doorheen.
- Serveer de stamppot met de kalfsworsten.