Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsworst met Bieten-geitenkaasstamppot en rucola

Rund

  • Totale tijd minuten
1192 Kalfsworst Met Bietengeitenkaasstamppot En Rucola

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Agria aardappelen
  • 500 g Bieten
  • 1 pakje(s) Verse geitenkaas
  • 1 zakje(s) Rucola
  • 4 stuk(s) Kalfsworst
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 1 scheutje(s) Melk
  • 3 el Olie
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, snijd in stukken en zet ze op in een pan met water en zout. Kook gaar in circa 10 minuten.
  2. Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes (1/2 cm is het mooist). Snipper de ui.
  3. Fruit de ui in een koekenpan met 1 el olie tot gaar (zacht en glazig) en voeg daar de bietenblokjes aan toe. Laat de biet op een zacht vuurtje rustig doorwarmen.
  4. Verwarm in een koekenpan 2 el olie en bak de worsten rondom bruin. Laat ze vervolgens met een deksel (deels op de pan) rustig garen in circa 8 minuten.
  5. Brokkel intussen de geitenkaas in kleine stukjes met behulp van een mes of vork.
  6. Stamp de aardappels tot een grove puree met een scheutje melk. Roer daarna de geitenkaas en de bietjes erdoor en als laatste de rucola (bewaar evt. wat voor garnering).
  7. Serveer de bietenstamppot met de worsten en garneer met wat losse rucola.
  8. Tip: Je kunt van de overgebleven rode bieten een heerlijke salade maken! Je mengt de bieten met wat gesneden witlof, rucola, ui, feta en walnoten. Doe er een lekkere dressing overheen en eet smakelijk!