Kalfssukade met frietjes van pastinaak en aardappel
Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram pastinaak
- 500 gram Nicola aardappelen
- 2 stronkje roodlof
- 3 stuks mini komkommer
- 100 gram, ca. spinazie
- 4 stuks rosé kalfssukade
In Huis
- vinaigrette: olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd
- olie om te bakken
- klontje boter
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pastinaak en was de aardappelen. Snij beide in frietformaat. Meng in een kom met wat olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
- Maak de salade. Maak de vinaigrette van (voor 4p) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Snij de mini komkommer in plakjes. Meng samen door de vinaigrette.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de kalfssukade kort aan, het is al gaar. Voeg op het laatst de jus erbij in de pan met een klontje boter.
- Serveer de kalfssukade met de jus, de salade en de frietjes met evt. een beetje mayonaise naar smaak.