Kalfsstoofvlees gestoofd in witte wijn met tijm en citroen, aardappelpuree en geroerbakte spinazie
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Kalfsstoofvlees
- 1000 g Aardappelen
- 800 g Spinazie
In Huis
- 4 el Olijfolie
- 2 el Bloem
- 2 stuk(s) Uien
- 5 teentje(s) Knoflook
- 4 dl Witte wijn
- 4 dl Kippenbouillon
- 4 takje(s) Tijm
- 3 blaadje(s) Laurier
- 2 tl Venkelzaad
- 100 ml Melk
- 25 g Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snij de uien fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Bak in kleine porties het kalfsvlees goudbruin en leg in een ovenschaal.
- Fruit uien en de geperste knoflook goudgeel en doe bij het vlees. Voeg witte wijn, bouillon, citroenschil, laurierblad en de takjes tijm en het venkelzaad aan het vlees toe. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak 1,5 uur in het midden van de oven.
- Haal het deksel van de pan en bak nog 45 minuten, zonder deksel.
- Maak terwijl het vlees gaart, de aardappelpuree. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappelen gaar (circa 20 minuten) in wat water met zout. Doe de deksel op de pan. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de spinazie. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Voeg een handje vol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is. Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer het kalfsstoofvlees met de aardappelpuree en de spinazie.