Kalfsstoofschotel met pasta en spruiten
Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 480 gram kalfsstoofvlees
- 1 stuks ui
- 1 stuks peen
- 4 takjes peterselie
- 300 gram spruiten
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- naar smaak chilipeper gedroogd
- 2 el bruine suiker
- 1 el tomatenpuree
- 400 gram gepelde tomaten
- 250 ml kalfsfond (of bouillon)
- 2 tl paprikapoeder (gerookt)
- 400 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld conchiglie of penne)
Recept stappen
- Snij het vlees in blokjes van 2x2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem.
- Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees in kleine porties rondom bruin. Zet apart.
- Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Schil de peen m.b.v. een dunschiller en snij in stukken van 1 cm. Voeg bij de ui en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg de chilipeper, suiker en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk de gepelde tomaat en kalfsfond erbij. Breng aan de kook en doe het aangebraden vlees terug in de pan.
- Breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan. Zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ca. 2 uur zachtjes garen. Roer als het vlees mooi gaar is de gerookte paprikapoeder en wat gehakte peterselie erdoor.
- Zet, vlak voor het vlees helemaal gaar is, een pan met water op en kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
- Breng een pan met water aan de kook met wat zout. Kook de spruiten hierin gaar in ongeveer 6-8 minuten. Serveer het vlees over de pasta met de spruiten ernaast.