Kalfsstoofschotel met bleekselderij en citroen met smeuïge spinaziestamp
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 180 C.Bestrooi het vlees met peper en zout. Zeef de bloem boven het kalfsvlees en schud door elkaar. Snipper de ui en pel de knoflook. Verhit de olie in een braadpan die ook in de oven kan en bak hierin het vlees mooi bruin. Haal het vlees uit de pan m.b.v. een schuimspaan en zet apart.
- Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook tot de ui goudgeel is. Doe het vlees terug in de pan samen met de tijm, laurier en citroenrasp van een halve citroen. Schenk de wijn erbij en laat een beetje inkoken. Schenk de bouillon er bij en zet met het deksel op de pan 1 uur in de oven.
- Snij de bleekselderij in stukjes. Voeg de bleekselderij toe en zet nog 30 minuten in de oven.
- Maak terwijl het vlees in de oven staat de aardappelpuree. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in wat water met zout. Doe het deksel op de pan. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe tot je een mooie smeuige puree hebt.
- Indien nodig hak de spinazie grof. Roer er vervolgens met een houten lepel spinazie door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kalfsschotel .