Kalfsstoofpot met linzen en tijm en little gem met blauwe kaas en amandelen
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram kalfsstoofvlees
- 200 gram linzen
- 10 gram peterselie
- 4 takjes tijm
- 4 kroppen Little gem sla
- ciabatta
In Huis
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 400 gram gepelde tomaten
- 1 runderbouillonblokje
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el sherryazijn
- 1 tl mosterd
- 50 gram amandelen
- 100 gram blauwschimmelkaas
Recept stappen
- NB. De bereidingstijd is 2 uur plus 1 nacht weken.
- Week de linzen een nacht van tevoren voor in water.
- Snipper de ui en 3 teentjes (bij 4p) van de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Bak het vlees hierin om en om bruin. Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee tot de ui glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg het paprikapoeder en de tijm toe en roer door. Voeg de gepelde tomaten en het bouillonblokje toe. Schenk er water bij tot het vlees net aan onderstaat.
- Breng op smaak met peper. Breng aan de kook en laat 1 uur sudderen.
- Voeg de linzen toe en laat nog 45 minuten sudderen. Let op dat er genoeg vocht in de pan blijft. De linzen zijn weliswaar voorgeweekt maar kunnen toch nog wat water opnemen tijdens het koken. Check op peper en zout.
- Maak terwijl de linzen garen de little gem. Meng de avocado-olie, sherryazijn en mosterd en knijp de rest van de knoflook bovenuit. Meng tot een dressing.
- Halveer de little gem in de lengte, leg op een schaal en besprenkel met de dressing.
- Hak de amandelen grof en verkruimel de blauwe kaas. Bestrooi de little gem met wat zout en peper en strooi er de amandelen en de blauwe kaas over.
- Serveer de linzenschotel met ciabatta en de salade.
- Ook lekker met rijst.