Kalfsschnitzel rolletjes met mozzarella in tomatensaus met gegrilde courgette
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Kalfsschnitzel
- 1 bol(len) Buffelmozzarella
- 1 stuk(s) Rode ui
- 800 g Tomaten
- 1 takje(s) Rozemarijn
- 2 takje(s) Tijm
- 1 takje(s) Oregano
- 2 stuk(s) Courgette
- 2 Bladeren Salie
In Huis
- 400 g Penne
- 2 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
- 8 stuk(s) Cocktailprikkers
Recept stappen
- Haal het vlees uit de koeling om te chambreren.
- Zet alvast een pan water op voor de pasta straks.
- Snipper de ui en fruit in een braadpan met wat olie. Hak de knoflook fijn en voeg bij de uien als die een beetje glazig zijn. Hak de tomaten in grove stukken. Voeg ze in de pan bij de uien en knoflook met wat zout. Voeg de takjes rozemarijn, tijm en oregano bij de saus (met een touwtje samengebonden) en laat het geheel pruttelen, tenminste 20 min, hoe langer hoe lekkerder!
- Snij de courgette(s) in dunne plakken. Snij de helft van de plakken in dunne repen en dan in kleine blokjes en doe bij de tomatensaus. Zet de andere helft even weg.
- Leg een schnitzel op een snijplank. Bedek met vershoudfolie en ram er stevig op met de onderkant van een koekenpan zodat hij nog platter wordt. Doe dit met alle schnitzels.
- Snij de mozzarella in kwarten. Hak de salie fijn.
- Bestrooi elke schnitzel met zout en leg een stuk mozzarella en wat van de gehakte salie er op. Rol ze op en prik vast met cocktailprikkers.
- Kook de pasta gaar volgens instructie op de verpakking.
- Smeer de overgebleven plakken courgette in met wat olie en gril in een hete grillpan bruin en gaar. Leg ze op een schaaltje en bestrooi met wat peper, zout en olijfolie.
- Schroei de kalfsrolletjes rondom dicht met een scheutje olie in een hete koekenpan. Leg ze dan nog ca. 2 min bij de saus. Niet te lang, dan worden ze droog! Haal de kruiden takjes uit de saus en gooi weg.
- Serveer de kalfsrolletjes met de pasta, saus en gegrilde courgette.