Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsschnitzel met pikante tomatensaus, gebakken aardappelen en sla met radijsjes en yoghurtdressing

Rund

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Kalfsschnitzel
  • 500 g Rosagold aardappelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 100 g Paddenstoelen
  • 1 krop(pen) Hollandse sla
  • 1 bakje(s) Rucola
  • 1 bosje(s) Radijs
  • 150 ml Yoghurt
  • 25 g Boter

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 el Olijfolie
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 1 tl Cayennepeper
  • 4 el Walter Abma's tomatenketchup
  • 1 el Azijn
  • 1 el Suiker
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 1 tl Citroenrasp
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
  • eventueel toevoegen Maizena
icon package

Recept stappen

  1. Kook of stoom de aardappelen beetgaar in water met wat zout.
  2. Maak de saus. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
  3. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Voeg dan de paprika en paddenstoelen toe en bak ca. 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden. Doe de tomatenpuree en de cayennepeper erbij en bak nog een minuutje mee. Voeg de ketchup, azijn, suiker en bouillon toe en laat zachtjes 10 minuten stoven. Bind eventueel met wat aangelengde maïzena als de saus te dun is. Zet weg tot gebruik.
  4. Maak een salade van wat slabladeren, rucola en gehalveerde radijsjes.
  5. Maak een dressing met de yoghurt, citroenrasp en- sap en wat peper en zout. Pers er de knoflook boven uit en roer door. Dress hiermee de salade vlak voor het serveren.
  6. Snijd de aardappels als ze gaar zijn in plakjes en bak bruin in 2 eetlepels boter.
  7. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en voeg dan 2 eetlepels boter toe. Dep de schnitzels goed droog. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Bak de schnitzels om en om bruin in ca. 7 minuten.
  8. Warm zo nodig de saus nog even op.
  9. Leg de schnitzels op vier borden en schep er wat van de saus overheen. Serveer met de gebakken aardappelen en de salade.
  10. Voor de yoghurtdressing: 1 tl citroenrasp, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook evt. maïzena, aangelengd met wat bouillon of water