Kalfsschnitzel met kruidige rijst en spinazie
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) kalfsschnitzel
- 800 g spinazie
- 1 stuk(s) rode ui
In Huis
- 400 g basmatirijst
- 4 teentje(s) knoflook
- naar smaak peper en zout
- 1 liter kokend water
- 2 el olie
- 2 blokje(s) kippenbouillon
- naar smaak boter
- 4 stuk(s) kardemomzaadjes
- 1 tl komijnzaad
Recept stappen
- NB. bewaar het grootste deel van de koriander voor de bloemkoolcurry!
- Zet de waterkoker aan voor de rijst.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Kneus kardemompeulen met een plat mes.
- Verhit in een soeppan de olie en fruit daarin de ui, knoflook, kardemompeulen en het komijnzaad.
- Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg dan het kokend water toe met de blokjes bouillon. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen gedurende 30-35 minuten, waarvan de eerste 20 minuten zonder deksel. Als het te snel droog lijkt te koken, doe je eerder een deksel op de pan. Haal de kardemompeulen op het laatst uit de rijst, die kan je niet eten.
- Haal de schnitzels uit de ijskast zodat ze op temperatuur komen.
- Was de spinazie in een slacentrifuge.
- Als de rijst nog ongeveer 10 minuten moet koken, begin je met de kalfsschnitzels en de spinazie.
- Leg de schnitzels op een bord en dep ze droog. Bestrooi flink met peper.
- Verwarm in een grote koekenpan of wok de olie, laat goed heet worden. Bak de schnitzels om en om snel bruin (ca 1 minuut per kant), besprenkel met zout en leg weg in een stuk foliepapier.
- Voeg nu de spinazie toe aan het bakvet en laat slinken. Giet als nodig wat vocht af en maak dan op smaak met peper en zout en evt. nog een klontje boter. Dien op met de rijst.
- NB. bewaar overgebleven rijst eventueel voor bij de bloemkoolcurry.