Kalfsschnitzel met knoflookbroccoli en salade van nieuwe aardappel en radijs
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g aardappelen
- 1 bosje(s) radijs
- 4 stuk(s) kalfsschnitzel
- 2 stronk(en) broccoli
- 2 el witte wijnazijn
- 4 besprenkelen olijfolie
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 tl kristalsuiker
- 2 el gedroogde dragon
- naar smaak peper en zout
- om te bakken boter
Recept stappen
- Zet een pan met water op het vuur.
- Was de aardappels grondig met een borstel onder water en halveer ze.
- Kook de aardappels gaar in water met zout en laat daarna afkoelen.
- Maak de dressing. Meng de azijn, olie, 2 el dragon, 1 geperste knoflook, suiker, peper en zout tot een dressing. Roer de mayonaise er door.
- Zet een pan met water op voor de broccoli en breng aan de kook.
- Snijd de kalfschnitzel in drieën. Bestrooi licht met peper en zout aan beide kanten. Verhit een koekenpan met een klontje boter of olie en bak de stukjes 2 min. om en om gaar. Verpak in aluminium en hou warm. Maak een jus in de koekenpan door een scheut water toe te voegen zodat de bakresten loskomen en maak af met evt. een klontje boter.
- Snijd de aardappelen in stukken, de radijs in kwartjes en meng samen. Schep er voorzichtig de dressing door. Bestrooi met wat extra dragon. Snijd alvast een teen knoflook in hele dunne plakjes.
- Pluk mooie roosjes van de broccoli en blancheer ongv. 4 min tot beetgaar. Doe dit pas als het water kookt. Schep uit het water en bestrooi met olijfolie en de gesneden knoflook.
- Dien samen op.