Kalfssaucijs op ciabatta met remouladesaus, gebakken aardappels en selderijsalade
Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 600 gram knolselderij
- 4 stuks kalfssaucijs (gegaard)
- 2 stuks sjalot
- 3 el peterselie
- 3 el bieslook
- 3 el kappertjes
- 6 el yoghurt
- 80 gram raapsteel
- 4 stuks ciabatta
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el mayo
- 2 tl mosterd
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 0.5 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Schil de knolselderij en snij de helft in blokjes van 2 cm (je gebruikt de andere helft voor de selderijsalade). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (of twee) en bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 20 minuten, dan gaan de broodjes er nog 5 minuten bij.
- Zet een pan met een laagje water en wat zout op. Snij de andere helft van de knolselderij met een groot scherp mes in zo dun mogelijke plakken. Snij van de plakken julienne reepjes (als luciferstokjes). Of, rasp grof als je dat makkelijker vindt. Blancheer 1 minuut in kokend water en giet af in een vergiet. Spoel af met koud water en druk het vocht eruit.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de worstjes rondom bruin (ze zijn al gaar). Snij de sjalot in ringen, zet het vuur zacht en bak zachtjes mee tot de sjalot gaar is en de worst warm.
- Maak de remouladesaus. Hak de peterselie en bieslook fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de verse kruiden en kappertjes met de yoghurt, mayo en mosterd. Breng goed op smaak met peper en zout, een kneepje citroensap en de suiker. Meng ca. de helft(!) van deze saus door de gekookte knolselderij en zet de rest in een bakje op tafel. Was en snij de raapsteel (incl. steeltjes) grof en schep er doorheen. Hou blaadjes achter voor op de broodjes!
- Bak de broodjes af in 5 minuten.
- Beleg de broodjes met wat raapsteelblaadjes, remouladesaus, sjalot en de worst. Serveer de selderijsalade en de gebakken aardappels en groenten uit de oven erbij.