Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfssaucijs op ciabatta met Beemster Valery, paprika en kruiden-yoghurtsaus

Kalf

  • Totale tijd minuten
Kalfssaucijs op ciabatta met Beemster Valery, paprika en kruiden-yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 2 stuks rode paprika
  • 300 gram (ca.) koolrabi
  • 4 stuks kalfssaucijs (gegaard)
  • 2 stuks sjalot
  • 4 stuks ciabatta
  • 3 el peterselie
  • 3 el bieslook
  • 6 el yoghurt
  • 3 el kappertjes
  • 80 gram raapsteel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 1 teent(tje) knoflook geperst
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaan de broodjes erbij.
  3. Snij de paprika in repen. Schil de koolrabi (met name de onderkant grondig) en snij in blokjes van ca. 1 cm. Bak in een wok of hapjes pan in wat olie tot beetgaar. Voeg zout, peper en tijm toe.
  4. Bak de worsten (ze zijn al gaar!) in wat olie in een koekenpan zachtjes rondom bruin. Snij de sjalot in ringen en bak mee tot de sjalotten zacht zijn en de worsten rondom bruin en warm.
  5. Bak de broodjes de laatste 5 minuten mee op een rooster of naast de aardappeltjes in de oven.
  6. Maak het sausje. Hak de peterselie en bieslook fijn. Meng met de yoghurt, mayo en mosterd. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  7. Pers op het laatst de knoflook bij de paprika en koolrabi en voeg de kappertjes toe. Bak nog een minuutje.
  8. Spoel de raapsteel af en hak grof. Bewaar wat blaadjes voor op de broodjes en meng de rest bij de gebakken groenten.
  9. Beleg de broodjes met wat blaadjes raapsteel, saus, sjalot en de worst. Serveer de groenten erbij en de overgebleven saus bij de aardappels.