Kalfsragout met raapstelenstamppot
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g kalfsragout
- 1000 g aardappelen kruimig
- 2 bosje(s) raapstelen
- 500 g regenboogpeen
- 50 ml melk
- klontje(s) boter
- 3 el olijfolie voor de dressing
- 4 tl frambozen azijn
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan op het vuur met water en een beetje zout. Schil de aardappels en doe ze in de pan.
- Was de peentjes goed. Snij ze met een dunschiller in dunne plakjes.
- Warm de kalfsragout langzaam op in een stoofpan.
- Maak van de olie, de (frambozen) azijn, peper en zout een dressing en doe die alvast over de peentjes heen.
- Snij de worteltjes van de raapstelen maar laat de steeltjes er aan zitten.
- Warm in een steelpannetje de melk met een klontje boter op.
- Giet de aardappels af als ze na 20 min goed gaar zijn, stamp ze fijn en voeg langzaam het melk/boter mengsel toe tot je een smeuïge puree hebt. Als het nog niet echt smeuïg genoeg is doe er dan een beetje melk bij. Roer dan de raapstelen erdoor en laat het nog even goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
- Dien op met de warme ragout.