Kalfsoester van Belgen in ballingschap met geroosterde spitskool en radijs
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram spitskool
- 1 bosje radijs
- 2 el gehakte peterselie
- el gehakte koriander
- 1 el gehakte bieslook
- 400 gram kalfsoester
- 150 gram zure room
In Huis
- 1 citroen rasp
- 100 gram boter
- olijfolie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- optioneel couscous
Recept stappen
- NB. Haal het vlees tijdig uit de koeling om op temperatuur te komen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de spitskool in de lengte in zes of acht parten. Maak de radijsjes schoon. Leg samen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout. Besprenkel met een paar eetlepels water en schuif 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de peterselie en koriander fijn. Meng de helft van de peterselie en de koriander met de olijfolie extra vierge, zet weg.
- Hal de bieslook fijn en rasp de citroen. Meng de bieslook, andere helft peterselie en het citroenrasp door de boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm boter en olie in een koekenpan, laat goed heet worden. Bak als de boter stopt met schuimen en wat bruint de kalfsoesters op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en laat nog 3 minuten verder garen. Laat vervolgens nog 2 minuten rusten (verpakt in aluminiumfolie).
- Leg de spitskool en de radijsjes op een mooie schaal. Klop de zure room los met een vorkje en verdeel over de groenten. Besprenkel met de kruidenolie.
- Serveer de kalfsoester met een klont kruidenboter en de groenten.
- Lekker met couscous, of gebakken aardappeltjes.