Kalfsoester met preistamppotje en waterkers salade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Aardappelen kruimig
- 4 stuk(s) Dunne prei
- 1 het hart Bleekselderij
- 1 stuk(s) Appel
- 10 blaadje(s) Munt
- 1 zakje(s) Waterkers
- 4 stuk(s) Kalfsoester
In Huis
- 2 besprenkelen Witte wijnazijn
- 4 el Olijfolie voor de dressing
- 2 klontje(s) Boter
- 1 scheutje(s) Melk
- naar smaak Nootmuskaat
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij ze in vrij kleine gelijke stukken, zet ze op in water met zout.
- Snij de prei in ringen en was schoon en doe bij de aardappels. Kook tot de aardappels gaar zijn (circa 10 minuten).
- Maak in een slaschaal de dressing van azijn, olie, peper en zout.
- Neem het hart van de bleekselderijstruik en snij in fijne plakjes. Bewaar de groene blaadjes voor garnering.
- Snij de appel met schil in hele kleine stukjes. Snij de blaadjes munt in reepjes. Doe de appel, de bleekselderij en de munt bij de sla dressing en hussel goed om.
- Was de waterkers. Verwijder de dikke uiteinden van de stelen. Doe de waterkers ook in de slaschaal en hussel goed om. Sprenkel er wat groene blaadjes van de bleekselderij overheen.
- Stamp de aardappels en prei met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Maak op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat, en hou warm.
- Dep de kalfsoesters droog. Bestrooi met peper en zout.
- Maak een koekenpan heel erg heet en smelt daarin een klont boter. Als de boter bruin begint te worden, bak je de kalfsoesters om en om mooi bruin in circa 6 minuten (hangt er van af hoe rood je ze wil).
- Leg de kalfsoesters even weg op een vleesplank en dek af met aluminiumfolie. Laat de pan ietsje afkoelen, anders spettert het heel erg bij het maken van de jus. Voeg daarvoor 4 el water en 1 tl mosterd toe en roer goed door. Verwarm nog even op het vuur zodat de aanbaksels los komen en je een mooie jus krijgt. Maak op smaak met peper en zout.
- Snij de kalfsoesters in mooie plakjes.
- Serveer de kalfsoesters samen met de preistamppot en de salade.