Kalfsgehaktbal met Soesterknol en snijbiet stamppot
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Kalfsgehaktbal
- 800 g Aardappelen kruimig
- 1000 g Soesterknol
- 200 g Snijbiet
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Olijfolie
- 1 scheutje(s) Melk
- 1 klontje(s) Boter
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Schil de aardappels en de soesterknollen, snij in gelijke stukken en zet samen op in koud water met zout. Kook gaar in circa 15 minuten vanaf dat het water weer kookt.
- Snijd intussen de stelen van de snijbiet in stukjes en het blad in repen en hou apart van elkaar.
- Hak een teentje knoflook fijn.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook even aan. Voeg de snijbiet stelen toe en fruit even een paar minuutjes mee. Doe dan het blad erbij en laat wat slinken.
- Zet de gehaktballen op in een koekenpan op laag vuur. Ze zijn al gaar, dus ze hoeven alleen wat bruin te worden en warm.
- Stamp van de aardappels en soesterknollen een mooie smeuïge puree met scheutje melk, een klontje boter, wat peper en zout. Roer daarna de snijbiet er doorheen.
- Serveer de stamppot met de gehaktballen.