Kalfsgehaktbal met rode kool en hete bliksem
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Rundergehaktbal
- 1000 g Aardappelen kruimig
- 4 stuk(s) Elstar appel
- 2 zakje(s) Rode kool
In Huis
- 1 stuk(s) Laurier
- 1 stuk(s) Kaneelstokje
- 1 klontje(s) Boter
- 1 scheutje(s) Melk
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Schil de aardappels en de appel en snij in stukken. Zet ze op in een pan met ruim water en zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
- Verwarm de rode kool in een pannetje met 1 blaadje laurier en 1 stokje kaneel.
- Bak de gehaktballen rondom bruin en laat ze dan in circa 10 minuten met een deksel deels op de pan gaar worden. Maak het aanbaksel daarna los met 2 el water zodat je een jus hebt.
- Stamp de aardappels en appels tot een mooie gladde puree met een heel klein beetje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.