Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsgehaktbal met rode kool en hete bliksem

Rund

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Rundergehaktbal
  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 4 stuk(s) Elstar appel
  • 2 zakje(s) Rode kool

In Huis

  • 1 stuk(s) Laurier
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 1 klontje(s) Boter
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en de appel en snij in stukken. Zet ze op in een pan met ruim water en zout. Kook gaar in circa 15 minuten. 
  2. Verwarm de rode kool in een pannetje met 1 blaadje laurier en 1 stokje kaneel. 
  3. Bak de gehaktballen rondom bruin en laat ze dan in circa 10 minuten met een deksel deels op de pan gaar worden. Maak het aanbaksel daarna los met 2 el water zodat je een jus hebt. 
  4. Stamp de aardappels en appels tot een mooie gladde puree met een heel klein beetje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.