Kalfs-lamsburger op brioche met tomaten-koolrabisla en geroosterde courgette en krieltjes
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram krieltjes
- 1 banaansjalot
- 2 courgettes
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 3 el bieslook
- 4 blaadjes krulandijvie
- 300 gram koolrabi
- 300 gram cherrytomaatjes
- 1 tl citroenrasp
- 2 rode tomaten
- 4 brioche bollen
In Huis
- olijfolie (om te besprenkelen en bakken)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el ketjap
- 0.5 tl zout voor het gehakt
- 2 el wittewijnazijn
- 1 tl mosterd
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- mayo en ketchup
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes, doe in een mengkom en hussel goed met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif vast in de oven – ze hebben 25-30 minuten nodig.
- Snipper de sjalot en fruit zachtjes in olie in een koekenpan. Bestrooi met een beetje zout.
- Snij de courgette in de lengte doormidden en dan in maantjes van ca. 2 cm. Hussel met olie, paprikapoeder, peper en zout en leg bij de krieltjes in de oven.
- Kneed de sjalot door het gehakt samen met de ketjap en het zout (0.5 tl bij 4p). Vorm 1 burger per persoon en laat even rusten.
- Maak in een slabak een dressing van de wittewijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge en knip de bieslook erbij. Maak een blaadje krulandijvie per persoon aan met de dressing en hou apart voor op het broodje straks.
- Schil de koolrabi goed en snij in blokjes van ca. 0.5 cm en voeg bij de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe. Rasp de schil van de citroen en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de rode tomaten in plakjes.
- Bak de burgers in wat olie in een koekenpan rondom bruin en rosé (of helemaal door als je dat lekkerder vindt). Haal de burgers uit de pan en hou warm. Snij de brioche bollen open en bak de binnenkant heel even in de pan (of leg ze 2 à 3 minuten op een rooster in de oven).
- Serveer de burgers op de brioche met wat aangemaakte sla, plakjes tomaat, mayonaise en ketchup. Serveer de tomatensla en warme groenten uit de oven erbij.