Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kabeljauwfilet met gewokte witlof en mosterd-wortelpeterseliepuree

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Skreifilet met gewokte witlof en mosterd wortelpeterseliepuree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 900 gram Doré kruimige aardappels
  • 500 gram wortelpeterselie
  • 6 stronkje witlof
  • ter garnering peterselie
  • 4 stuks kabeljauwfilet

In Huis

  • 2 klont boter
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el mosterd
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snij de aardappels en wortelpeterselie in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Verwijder het uiterste kontje van de witlof en snij in ringen. Verwarm een flinke klont boter in een wok. Bak de witlof op hoog vuur stevig aan. Blus af met de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
  3. Hak een klein beetje peterselie fijn.
  4. Giet de aardappel en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd.
  5. Verwarm olie in een koekenpan. Dep de filetjes droog en kruid met zout en peper. Bak ca. 4 minuten op de huidkant en nog ca. 2 minuten op de filetkant.
  6. Serveer de visfilet met de mosterdpuree en gewokte witlof. Garneer met de peterselie.