Kabeljauwfilet met gewokte witlof en mosterd-wortelpeterseliepuree
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 900 gram Doré kruimige aardappels
- 500 gram wortelpeterselie
- 6 stronkje witlof
- ter garnering peterselie
- 4 stuks kabeljauwfilet
In Huis
- 2 klont boter
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el mosterd
- olie om te bakken
Recept stappen
- Schil en snij de aardappels en wortelpeterselie in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Verwijder het uiterste kontje van de witlof en snij in ringen. Verwarm een flinke klont boter in een wok. Bak de witlof op hoog vuur stevig aan. Blus af met de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
- Hak een klein beetje peterselie fijn.
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd.
- Verwarm olie in een koekenpan. Dep de filetjes droog en kruid met zout en peper. Bak ca. 4 minuten op de huidkant en nog ca. 2 minuten op de filetkant.
- Serveer de visfilet met de mosterdpuree en gewokte witlof. Garneer met de peterselie.