Kabeljauwfilet met gekaramelliseerde witlof en postelein-mosterd puree
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 900 gram Doré kruimige aardappels
- 500 gram wortelpeterselie
- 4 stronkje witlof
- 1 zakje winterpostelein
- 4 stuks kabeljauwfilet
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 4 tl balsamicoazijn
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Schil en snij de aardappels en wortelpeterselie in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Verwijder alleen het uiterste kontje van de witlof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont hete boter in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg de balsamico toe en roer door de boter. Dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. In principe wordt het vanzelf nat genoeg, maar zo niet, voeg dan een eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de postelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart.
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Zet op een zacht vuurtje, schep de postelein erdoorheen en laat slinken.
- Verwarm olie in een koekenpan. Dep de filetjes droog en kruid met zout en peper. Bak ca. 4 minuten op de huidkant en nog ca. 2 minuten op de filetkant.
- Serveer de skreifilet met de postelein-mosterd puree en gekaramelliseerde witlof.