Kabeljauw met tomatensalsa en aardappelen uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 750 gram aardappelen
- 600 gram spitskool
- 4 tomaten
- 4 stuks kabeljauw
In Huis
- om te bakken olijfolie
- 40 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 2.5 el citroensap (uit een flesje)
- 3 el peterselie
- 1 ansjovisfilet
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in smalle wedges. Doe in een ovenschaal en hussel met wat olie en zout zodat alles goed bedekt is. Schuif in de oven gedurende 25-35 minuten. Hussel tussendoor een keer om.
- Snij de onderkant van de spitskool. Laat het hart zitten en snij in de lengte in 6 of 8 delen. Smelt een flinke klont boter in een grote koekenpan of braadpan. Bak als de boter stopt met bruisen de spitskoolstukken rondom aan. Ze mogen een beetje bruin worden.
- Snij 1 teen knoflook in dunne plakjes. Voeg bij de spitskool, hussel om en laat met deksel op laag vuur zachtjes gaar sudderen in ca. 15 min. Keer de spitskool tussendoor om en voeg een scheutje water toe als ze dreigt aan te branden. Voeg op het laatst een scheutje citroensap toe (mag uit een flesje) en breng op smaak met peper en zout.
- Hak in de tussentijd de peterselie fijn, pers de rest knoflook en hak het ansjovisfiletje. Snij de tomaten in kleine stukjes. Meng alles met de olijfolie extra vierge en de rest van het citroensap tot een lekkere salsa. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper. Verhit de olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kabeljauw. Laat in ca. 10 minuten rustig gaar worden, afhankelijk van de dikte van de vis.
- Serveer de tomatensalsa over de vis samen met de aardappels en de spitskool.
- Het is ook lekker om een half sjalotje fijn gesnipperd en wat kappertjes toe te voegen aan de tomatensalsa.