Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kabeljauw met prei, aardappelen en paddenstoelen

Vis

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram aardappelen
  • 1 prei
  • 400 gram kabeljauw
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 150 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 citroen
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen in water met zout.
  2. Dep de kabeljauw droog en bestrooi de vis met peper en zout. Verhit 100 g van de boter in een grote koekenpan met anti-aanbakbodem. Zeef de bloem en haal de vis door de bloem. Bak de vis in de hete boter aan beide zijden gaar en bruin.
  3. Verhit intussen de plantaardige olie in een tweede koekenpan. Snij de paddenstoelen in plakjes. Bak de paddenstoelen voor ongeveer 5 minuten in de hete olie. Snij ondertussen de prei in ringen en voeg bij de paddenstoelen. Bak nog even vijf minuten. Hak de peterselie fijn. Roer de peterselie er op het laatst doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Het gerecht wordt opgediend terwijl de braadboter van de vis schuimt. Om dit resultaat te krijgen, doe je de laatste 50 gram van de boter in het bakvet. Knijp de citroen uit in een bakje. Laat de boter bruisen en schenk er het citroensap bij. Serveer met de gekookte aardappeltjes en groenten.