Kaassalade met gegrilde wortel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks wortel oranje
- 4 sneetjes meergranen desem
- 200 gram overjarige kaas
- 1 stuks sjalot
- 0.5 bosje peterselie
- 1 el crème fraîche
In Huis
- 1 tl komijnpoeder
- olie om te bakken
- 40 gram zoetzure augurken
- 2 el augurkensap
- 1 el grove mosterd
- 3 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten.
- Leg de wortellinten op een bakplaat. Strooi er de komijn en zout en peper over en een scheut olie.
- Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven tot de wortel licht gekleurd is. Schep de linten tijdens de bereiding een keer om.
- Snij sneetjes van het brood en rooster deze in de broodrooster knapperig.
- Rasp ondertussen de kaas grof en doe in een ruime kom. Snipper de sjalot. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de sjalot toe aan de kaas. Houd wat peterselie achter ter garnering.
- Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg met het augurken sap, mosterd, crème fraîche en mayonaise toe aan de kaas. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
- Smeer de kaassalade dik op de geroosterde sneetjes brood en garneer met de wortellinten en wat peterselie.