Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kaasomelet met knoflookcroutons en gemengde sla met appel en Caesar dressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Winterposteleinquiche | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Appel
  • 2 zakje(s) Gemengde sla
  • 8 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 2 sneetje(s) Brood
  • 4 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • 1 teentje(s) Knoflook voor dressing
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Fijngehakte peterselie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 scheutje(s) Room
  • om te bakken Boter
  • 75 g Geraspte kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de boterhammen in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snij de appel in blokjes.
  2. Maak de dressing voor de salade.Meng voor de saus de mayonaise met de mosterd, de geperste knoflook en de Worcestershire sauce. Roer er als laatste de Parmazaansekaas door. Verdun hem met enkele eetlepels water tot een smeuïge gemakkelijk te verdelen saus. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe de gemengde sla in een kom en dress vlak voor het serveren.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C.
  4. Maak eerst de croutons. Meng de blokjes brood met de olijfolie en leg ze op een ovenplaat. Bak ze in 10-15 minuten bruin in het midden van de oven. Check dat ze niet verbranden (je kunt de croutons natuurlijk ook gewoon in de koekenpan bakken).
  5. Meng de fijngehakte peterselie met de geperste knoflook en zet weg tot gebruik.
  6. Mix de eieren met de room, peper en zout en klop ze kort los met een vork. Niet schuimig kloppen!
  7. Verwarm de boter in een koekenpan met anti-aanbakbodem. De boter moet heel heet zijn, maar mag niet verbranden. Giet de helft van de eieren er in. Beweeg de pan met een kiepende beweging en/of gebruik een houten spatel. Het idee is dat gestold ei in het midden komt te liggen en vloeibaar ei steeds naar de zijkanten kan stromen. Dit moet heel snel gaan. Binnen 3 minuten moet een dergelijke omelet gebakken worden. Als het ei half gestold is, strooi dan de kaas erover gevolgd door de helft van de croutons en de helft van het knoflook-peterseliemengsel. Klap de omelet dicht en draai het vuur laag. Laat nog 1 minuut zachtjes bakken zodat de kaas kan smelten. Snijd de omelet doormidden. Laat de omeletten direct vanuit de pan op twee borden glijden, zodat ze niet breken. Bestrooi met wat gemengde sla. Bak zo nog een omelet voor 2 personen.
  8. Meng de salade met de dressing en de appel en serveer met de omelet.