Javaanse Amsoi met rijst
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 zak(ken) Amsoi
- 200 g Gehakt
- 2 stuk(s) Ui
In Huis
- 200 g Rijst
- om te bakken Olie
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 el Ketjap manis
- 1 stuk(s) Bouillonblokje
Recept stappen
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en was de amsoi, snij klein en laat het goed uitlekken. Verhit een wok of wijde braadpan.
- Voeg de olie toe en roerbak het gehakt. Pel de uien en de knoflook en hak beide fijn.
- Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat ze 2 tot 3 minuten meebakken. Doe de amsoi ook in de pan met de ketjap en het bouillonblokje en roerbak alles al omscheppend in 5-7 minuten beetgaar.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer het geheel met de gekookte rijst.