Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Javaanse Amsoi met rijst

Rund

  • Totale tijd minuten
Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 zak(ken) Amsoi
  • 200 g Gehakt
  • 2 stuk(s) Ui

In Huis

  • 200 g Rijst
  • om te bakken Olie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Ketjap manis
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en was de amsoi, snij klein en laat het goed uitlekken. Verhit een wok of wijde braadpan.
  2. Voeg de olie toe en roerbak het gehakt. Pel de uien en de knoflook en hak beide fijn.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en laat ze 2 tot 3 minuten meebakken. Doe de amsoi ook in de pan met de ketjap en het bouillonblokje en roerbak alles al omscheppend in 5-7 minuten beetgaar.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer het geheel met de gekookte rijst.