Jasmijnrijst met spitskool en shiitake met Garam Masala kikkererwten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Spitskool
- 1 stuk(s) Banaansjalot
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 300 g Jasmijnrijst
- 2 blikje(s) Kikkererwten
- 1 pot(je) Hottie sambal
- 200 g Shiitake
In Huis
- Olie om te bakken
- 800 ml Kokend water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 2 el Zonnebloemolie
- 1 teen Knoflook
- 3 el Citroensap (uit flesje)
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
- 2. Snij de spitskool in kwarten, verwijder het hart en snij dan in zo fijn mogelijke reepjes. Snipper de banaansjalot en snij de lente-ui in ringetjes.
- 3. Fruit de banaansjalot in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Voeg als de sjalot glazig is de spitskool toe en bak een paar minuten mee. Dek af zodat het wat slinkt. Meng in een maatbeker het kokende water met de bouillon.
- 4. Giet en spoel de kikkererwten af. Doe ze in een mengkom met de Hottie sambal en de zonnebloemolie (of lichte olijfolie). Zorg dat alle kikkererwten goed bedekt zijn. Spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif gedurende 15-20 minuten in de oven.
- 5. Voeg de rijst bij de spitskool, roer goed om en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een lepel toe. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig.
- 6. Snij intussen de shiitake in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak daarin de shiitake op hoog vuur mooi bruin. Laat eventueel vocht verdampen. Voeg op het laatst de knoflook toe, schud nog een paar keer om en zet het vuur uit. Maak op smaak met peper en zout, roer door de rijst en laat nog 5 minuten mee-pruttelen. Voeg de lente-ui toe en maak de risotto op smaak met het citroensap en eventueel nog peper en zout.
- 7. Haal de kikkererwten uit de oven. Bestrooi met wat zout en serveer bij de risotto.
- <br>Let op: je hebt 3x sjalot nodig deze week.