Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen en knoflookchips
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 teentjes knoflook
- 150 gram peen
- 300 gram witte kool
- 2 el gember
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 2.5 stronk paksoi
- 1.5 pakje udonnoedels
In Huis
- 2 liter kokend water
- 4 el plantaardige olie
- 3 groentebouillonblokjes
- 3 el sojasaus
- sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Let op: bewaar 2 bladeren (plus stengels) paksoi voor het tabouleh-gerecht!
- Zet de waterkoker aan.
- Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snij de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier.
- Schil de peen en snij julienne (luciferstokjes). Bak de peen in de knoflookolie. Snij de kool in kwarten, verwijder het hart en snij in sliertjes. Voeg toe en bak even mee. Rasp de gember en voeg toe.
- Verkruimel de bouillonblokjes boven de peen en kool, giet het kokende water erbij, en voeg de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
- Scheur of snij de paddenstoelen in stukjes. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen.
- Roer de paddenstoelen door de soep en na een minuutje ook de udonnoedels. Voeg vervolgens de paksoi toe en laat 2 à 3 minuten rustig koken.
- Garneer met de knoflookchips, en eventueel een paar druppels sesamolie. Voeg sojasaus naar smaak toe.