Japanse noedel-groentesoep met vis en knoflookchips
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram noedels
- 4 teentjes knoflook
- 150 gram peen
- 2 el gember
- 1 stuks rode peper
- 300 gram spitskool
- 1 stuks gele paprika
- 200 gram palmkool
- 400 gram gemengde vis
In Huis
- 1 liter kokend water
- 4 el (plantaardige) olie
- 2 blokje groentebouillon
- 3 el sojasaus
- optioneel sesamolie
Recept stappen
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels eerst 2 minuten op hoog vuur, daarna nog 8 minuten op middelhoog vuur. Giet af en spoel goed af met koud water.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snij de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier. Laat de pan staan.
- Schil de peen en snij in reepjes van luciferformaat. Rasp de gember. Snij de rode peper in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Bak in de knoflookolie.
- Verwijder het hart van de spitskool en snij in dunne sliertjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg toe.
- Verwijder de nerven uit de palmkool en snij het blad in dunne repen. Voeg toe en bak even mee.
- Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, voeg het water en de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat ca. 7 minuten koken.
- Dep de vis droog met keukenpapier.
- Roer de noedels door de soep. Leg de laatste 2 à 3 minuten de vis erbij, hij is snel gaar. Roer niet meer, om de visstukken heel te laten.
- Serveer de soep in royale kommen. Garneer met de knoflookchips, optioneel sesamolie en sojasaus naar smaak.
- Goed om te weten: er kan kabeljauw, zalm en schol in de gemengde vis zitten.