Japanse kip met gesmoorde Chinese kool met een salade van komkommer, lente-ui, wortel, rode peper en koriander
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 1 el gember
- 600 gram Chinese kool
- 1 komkommer
- 200 gram peen
- 1 rode peper
- 2 lente-uien
- 2 el koriander
- 400 gram Japans kippendijenvlees
- 1 limoen
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- 2 el suiker
- olijfolie
Recept stappen
- Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur zacht en laat zachtjes (evt. met behulp van een vlamverdeler) in 20-25 minuten gaar en droog koken.
- Snij de knoflook en rasp de gember fijn. Bak in olijfolie kort aan. Snij intussen de Chinese kool in reepjes. Voeg toe en stoof rustig voor 6-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de komkommer en peen. Rasp de peen en snij de komkommer in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe alles samen in een schaal. Snij een deel van de koriander fijn en voeg toe. Snij een deel wat grover en bewaar voor garnering later.
- Bak de Japanse kip in een koekenpan met anti-aanbaklaag en een scheutje olijfolie gaar in 6-8 minuten. Voeg deze bij de Chinese kool.
- Zet een klein pannetje met ½ el water per persoon op. Knijp hierin de limoen uit en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en zet uit. Roer de suiker tot deze is opgelost. Voeg de sojasaus toe. Meng de dressing door de salade, hij mag nog warm zijn.
- Serveer de groente en kip met de rijst en de salade. Garneer met de rest van de koriander.