Jacket sweet potato en groene koolsalade met mais
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Zoete aardappel
- 1 stuk(s) Lente-ui
- 150 g Groene kool
- 1 pot(je) Mais
- 4 takje(s) Bladpeterselie
- 4 takje(s) Dille
- 1 stuk(s) Rode peper
- 4 takje(s) Koriander
In Huis
- 3 el Yoghurt
- 1 el Mayonaise
- 1 tl Mosterd
- 2 bol(len) Mozzarella
- naar smaak Zeezout
- naar smaak Peper
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor tot 200° C.
- 2. Borstel de zoete aardappels schoon. Prik er een paar gaatjes in met een satéstokje en wikkel ze een voor een in aluminiumfolie.
- 3. Zet in het midden van de oven en bak ongeveer 45 minuten of totdat ze goed gaar zijn. Controleer met een satéstokje.
- 4. Maak in de tussentijd de salade.
- 5. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de groene kool ragfijn en blancheer 1 minuut in een pan kokend water met wat zout. Laat goed uitlekken en afkoelen.
- 6. Doe in een schaal en meng met de maiskorrels en de lente-ui.
- 7. Meng een dressing van de mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout. Hak de dille en peterselie zeer fijn en meng door de dressing.
- 8. Schep de dressing door de koolsalade.
- 9. Haal de zoete aardappels uit het folie en snij in de lengte diep in. Buig ze een beetje open.
- 10. Stop er flink wat van de mozzarella in en zet 10 minuten in de hete oven totdat de mozzarella begint te smelten.
- 11. Hak in de tussentijd de peper.
- 12. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak de peper zeer fijn.
- 13. Bestrooi de mozzarella met zout, een beetje gehakte rode peper en het korianderblad. Serveer met de salade.