Italiaanse worstjes met snelle groentestoof, gebakken aardappeltjes en gremolata
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks sjalot
- 200 gram peen
- 4 stengel bleekselderij
- 400 gram bataat
- 500 gram passata
- 4 stuks Italiaanse worstjes
- 1 bosje peterselie (zie tip)
- 1 stuks citroenrasp
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 2 teen knoflook
- 120 ml water
- 0.5 tl chilivlokje (optioneel)
- 1 teen knoflook (voor gremolata)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de aardappelen (met schil) in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ca. 25 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot en fruit glazig.
- Schil de peen en snij in blokjes van ca. 0,5 – 1 cm. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Voeg toe.
- Schil de bataat, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Hak de knoflook fijn. Voeg toe en bak op middelhoog vuur ca. 5 minuten.
- Voeg de passata en water toe aan de pan, een snuf zout en optioneel chilivlokjes. Laat met de pan op de deksel 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur zacht en bak in ca. 10 minuten gaar. Giet als ze gaar zijn het vet bij de saus.
- Maak de gremolata. Hak de peterselie (incl. steeltjes) fijn. Rasp de citroen. Meng in een kommetje met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel de groenten royaal met de gremolata en serveer met de Italiaanse worstjes en gebakken aardappeltjes.
- Zo kun je koriander en peterselie uit elkaar houden: koriander heeft een ronder blad dan peterselie.