Italiaanse soep met een piccalilly-crostini en paddenstoelen-pie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Boerenkool
- 1 stuk(s) Uien
- 4 sneetje(s) Brood
- naar smaak Piccalilly
- 4 stuk(s) Paddenstoelen pie
In Huis
- 1 tl Venkelzaad
- 1 el Olijfolie
- 1000 ml Groentebouillon
- 1 teentje(s) Knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Snijd de boerenkool in stukjes. Snipper de ui. Kneus het venkelzaad. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak op middel hoog vuur tot de ui zacht wordt.
- Voeg het venkelzaad toe en bak even mee.
- Doe de bouillon er bij en breng aan de kook.
- Voeg de kool toe en kook goed gaar in ca. 20 minuten.
- Verwarm de pie’s in de oven, zonder bakje, ongeveer 10 minuten.
- Rooster in tussentijd het brood en wrijf in met het knoflookteentje. Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met wat zout. Schep er wat piccalilly op.
- Leg in ieder bord 1 boterham. Schep er de kool en bouillon bij. Zorg dat het broodje net iets boven water blijft. Bestrooi nog met wat peper. Serveer met de Parmezaanse kaas over de boerenkool en de pie als tweede gang.