Italiaanse runderstoofschotel met verse pasta
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Runderstoofvlees
- 2 stuk(s) Uien
- 4 teentje(s) Knoflook
- 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 500 g Spaghetti
In Huis
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Tomatenpuree
- 100 ml Rode wijn
- 300 ml Runderbouillon
- 2 blaadje(s) Laurier
- 1 tl Oregano
- 1 el Bloem
Recept stappen
- Snijd de stukken rundvlees in stukken van ca. 2 en halve cm.
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem. Braad de stukken rundvlees om en om mooi bruin. Doe dit in kleine porties. Het vlees moet echt bakken en niet koken in zn eigen vocht! Leg het vlees na elke portie apart in een schaal.
- Snipper de ui en de knoflook. Bak de ui en de knoflook 2 minuten in het overgebleven braadvet. Doe er de bloem bij en roer goed door. Voeg de wijn en wat bouillon toe en roer tot de saus begint te binden.
- Voeg vlees weer toe en de sappen die nog in de schaal liggen. Voeg de laurier en de oregano toe. Schenk de rest van de bouillon er bij. Breng op smaak met peper. Roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat ca. 1 uur en 15 minuten koken tot het vlees gaar is.
- Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de tomaatjes toe. Check of het zout genoeg is.
- Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken en verdeel over de borden. Schep er wat van de vleesschotel over en serveer.
- Lekker met een groene salade van rucola en Romaanse sla en een eenvoudige dressing.