Italiaanse parelcouscoussoep met kipgehaktballetjes, cherrytomaatjes, venkel en dille
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 500 gram cherrytomaatjes
- 400 gram kipgehakt Italiaans gekruid
- 1 stuks ui
- 240 gram parelcouscous
- 15 gram dille
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
- 1500 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) bouillon (groente of kip)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne partjes. Verdeel de cherrytomaatjes in een ruime ovenschaal. Leg de venkelparten ertussen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een afdekbare soeppan. Draai kleine soepballetjes van het kipgehakt. Bak de balletjes rondom bruin. Niet helemaal doorbakken, want ze garen later nog even mee met de soep.
- Snipper de ui. Haal de balletjes uit de pan. Fruit de ui in het achtergebleven vet. Hak de knoflook fijn en fruit mee met de ui. Voeg de parelcouscous toe en schep om tot ze bedekt is met olie.
- Voeg het water en bouillonblokje(s) bij de parelcouscous en kook in 8-10 minuten gaar.
- Voeg de laatste 2-4 minuten de balletjes weer toe.
- Hak de dille fijn.
- Verdeel de parelcouscoussoep over de borden, schep er tomaatjes, sap en venkel bij. Garneer met wat fijngehakte dille.