Italiaanse parelcouscoussoep met boterbonen, venkel, cherrytomaatjes, dille en amandelschaafsel
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks ui
- 240 gram parelcouscous
- 60 gram amandelschaafsel
- 15 gram dille
- 2 blik boterbonen
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl paprikapoeder
- 0.25 tl chilivlokjes
- 1500 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) bouillon (groente of kip)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne partjes. Verdeel de cherrytomaatjes in een ruime ovenschaal. Leg de venkelparten ertussen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak glazig. Voeg de tijm, paprikapoeder en chilivlokjes toe.
- Kook de parelcouscous in 8 – 10 minuten gaar in de aangegeven hoeveelheid water en bouillonblokje(s).
- Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin. Hak de dille fijn. Giet de boterbonen af en warm ze op het laatst even mee met de soep.
- Verdeel de parelcouscoussoep over de borden, schep er tomaatjes, sap en venkel bij. Garneer met wat fijngehakte dille en amandelschaafsel.