Italiaanse ovenschotel met kalfsgehakt en courgette
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 400 gram kalfsgehakt
- 1 courgette
- 1 takje rozemarijn
- 1 bol mozzarella
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 400 gram gepelde tomaten
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 50 gram geraspte kaas
Recept stappen
- Kook de aardappels in de schil 10 minuten voor. Verwijder schil en snij in plakken.
- Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de wortel in dunne plakjes.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui en wortel toe totdat de ui zacht wordt. Voeg het gehakt toe en bak m.b.v. een vork rul en bruin. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes op middelhoog vuur bakken.
- Snij de helft van de courgette in blokjes en de andere helft in plakken. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Voeg de blokjes courgette toe aan het gehakt en bak nog 2 minuutjes mee. Breng het geheel op smaak met de rozemarijn, peper en zout. Doe de gepelde tomaat er bij en laat het 15 minuten pruttelen zodat de saus wat kan indikken.
- Vet in de tussentijd een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Bestrooi met een beetje peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Snij de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het gehakt.
- Dek de ovenschotel af met een laag aardappelschijfjes afgewisseld met courgetteschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.
- Vervang de gepelde tomaten door verse tomaten en tomatenpuree.