Italiaanse ovenschotel met groene kool en taleggio
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Groene kool
- 400 g Aardappelen kruimig
- 200 g Volkoren penne
- 6 blaadje(s) Salie
- 200 g Taleggio
- 100 g Pecorino
In Huis
- 1 stuk(s) Ui
- 2 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een pan met water en zout aan de kook. Halveer de groene kool, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Neem ongeveer 150 gram gesneden kool per persoon. Schil de aardappels en snij in blokjes.
- Doe de aardappels en kool bij het kokende water, samen met de pasta (n.b. wij rekenen hier 50 gram p.p. voor, maar als je grote eters in huis hebt doe je 75 gram p.p.). Breng weer aan de kook en kook in 7 minuten gaar.
- Hak de ui en knoflook fijn en snij de salie in reepjes. Verwarm wat olie in een kleine koekenpan en fruit daarin de ui zachtjes aan. Voeg de knoflook en de salie toe en bak nog 1 minuut. Zet even apart.
- Snij de tallegio in dunne plakjes en rasp de pecorino.
- Haal een soeplepel kookvocht uit de pan, bewaar, en giet dan de aardappels, groente en pasta af. Roer ui, knoflook en salie door het pastamengsel en maak op smaak met flink wat peper en zout.
- Schep de helft van het pastamengsel in een ingevette ovenschaal. Beleg met de helft van de plakjes tallegio en bestrooi met de helft van de pecorino. Schep de rest van de pasta erop en beleg en bestrooi met de rest van de kazen. Giet er een beetje van het kookvocht over.
- Bak het gerecht 15 minuten in de oven mooi bruin. Zet op het laatst nog even de grill aan als het niet snel genoeg bruin wordt.