Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Italiaanse ovenschotel met frisse, zomerse salade

Vegan

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Italiaanse ovenschotel met frisse zomerse salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Doré aardappelen
  • 500 gram witte bataat
  • 1 stuks sjalot
  • 200 gram peen
  • 4 stengel bleekselderij
  • 1 stuks rode peper
  • 400 gram PLNT gehakt
  • 500 gram passata
  • 20 gram peterselie (zie tip)
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks sinaasappel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el gedroogde tijm
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 teen knoflook
  • 120 ml water
  • 1 klont boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappels en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten. Giet af maar bewaar wat kookvocht!
  3. Verwarm flink olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot en fruit glazig. Voeg een beetje zout toe. Voeg wanneer glazig het paprikapoeder, gedroogde tijm en oregano toe.
  4. Schil de peen en snij in blokjes van 0,5-1 cm. Snij de bleekselderij in plakjes van ca.1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes, bak ca. 5 minuten mee.
  5. Hak de knoflook fijn. Voeg met het gehakt bij de groenten en bak goed rul m.b.v. een spatel.
  6. Voeg de passata, het water en een flinke snuf zout toe en laat even pruttelen.
  7. Snij de peterselie fijn.
  8. Stamp de aardappelen en bataat tot een smeuïge puree met wat kookvocht en een klont boter. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep de saus in een ovenschaal. Verdeel de puree erover, besprenkel met wat olie en schuif gedurende 15 minuten in de oven tot de bovenkant bruin begint te kleuren. Zet evt. op het laatst de grillstand aan.
  10. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, zout en peper. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in hele dunne plakjes. Voeg bij de dressing en marineer. Verwijder met een scherp mes de schil van de sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukjes en voeg toe.
  11. Serveer de Italiaanse ovenschotel met de salade.
  12. Zo kun je koriander en peterselie uit elkaar houden: koriander heeft een ronder blad dan peterselie.