Italiaanse karbonades in tomatensaus met verse pasta
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 varkenskarbonades
- 300 gram speltpasta
- 1 takje gehakte rozemarijnblaadjes
- 4 blaadjes salie
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 200 ml rode wijn
- 400 gram gepelde tomatenblokjes
- 1 handje zwarte olijven
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Pel en halveer de knoflook . Leg de karbonades en de knoflook in een schaal en schenk de wijn erover. Laat de schaal 4 tot 8 uren marineren in de koelkast. Keer het vlees een paar keer om.
- Hak de rozemarijn en salie samen met 1 tl zeezout. Doe in 3 eetlepels van de olijfolie en geef het een draaitje peper. Laat dit ook een tijdje intrekken.
- Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een grote braadpan. Dep de karbonades droog en bak om en om bruin. Voeg het kruidenmengsel toe en bak een halve minuut mee. Schenk de marinade erbij en laat de wijn een beetje inkoken. Schenk de gepelde tomaat erbij. Breng aan de kook en zet op het kleinste vuur, laagste stand. Laat 15 minuten sudderen.
- Bereid de speltpasta volgens gebruiksaanwijzing. Serveer met het vlees en de saus.