Italiaanse kalfssucade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Winterpeen
- 1 stengel(s) Bleekselderij
- 1 stuk(s) Ui groot
- 2 teentje(s) Knoflook
- 500 g Kalfsstoofvlees
- 500 g Pappardelle vers
In Huis
- om te bakken Olie
- 2 el Bloem
- 1 el Tomatenpuree
- 2 blikje(s) Gepelde tomaten
- 2 dl Kalfsfond (of bouillon)
- 1 blaadje(s) Laurier
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Snij de peen en bleekselderij in kleine blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Bestrooi het kalfsvlees met peper, zout en de bloem. Bak het in porties rondom bruin in de hete olie. Leg het vlees op een bord.
- Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook even aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe. Roerbak 1 minuut even mee en doe dan het deksel op de pan en draai het vuur laag.
- Laat ca. 10 minuten zachtjes stoven. Draai het vuur dan weer hoger en voeg de tomatenpuree toe. Bak weer even mee zodat de suikers uit de tomatenpuree beginnen te karamelliseren.
- Voeg dan het vlees, de gepelde tomaten , de kalfsfond en de laurier toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ca. 1 uur sudderen tot het vlees helemaal gaar en zacht is.
- Kook de papardelle volgens gebruiksaanwijzing en serveer met de vleessaus. Serveer met een eenvoudige salade.
- Tip: Italianen serveren bij dergelijke vlees-tomatengerechten vaak een gremolata. Meng hiervoor 3 eetlepels zeer fijngehakte peterselie met de rasp van 1 citroen en 2 teentjes zeer fijngehakte knoflook. Schep een theelepeltje gremolata over het gerecht.