Italiaanse groenten-bonenstoof met spinazie-notenpesto
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks banaansjalot
- 200 gram peen
- 1 stuks venkel
- 1 stuks rode paprika
- 10 gram bladselderij (voor de stoof)
- 1 blikje tomatenstukjes
- 4 takjes tijm
- 200 gram fusilli
- 2 blikje boterbonen
- 120 gram spinazie
- 10 gram bladselderij (voor de pesto)
- 60 gram walnoot-amandelmix
- 2 stuks ciabatta bruin
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentje knoflook (voor de stoof)
- 2 tl paprikapoeder
- 500 ml kokend water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 teen knoflook (voor de pesto)
- 90 ml olijfolie (zie tip)
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
- Neem een braadpan die in de oven kan (of afdekbare ovenschaal) en giet hier een scheut olie in. Snij de sjalot in halve ringen en de knoflook in plakjes. Schil de peen en snij in halve maantjes. Snij de venkel en paprika in grove stukken. Doe alles in de pan.
- Voeg de bladselderij, tomatenstukjes, takjes tijm, fusilli, (afgegoten) boterbonen en paprikapoeder toe in de pan. Giet het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erover. Zet de pan met de deksel erop in de oven voor 35 minuten. Hussel tussentijds een keer om.
- Maak intussen de pesto. Hak de knoflook, spinazie en bladselderij grof. Doe in een keukenmachine of bakje van de staafmixer en mix tot gladde pesto samen met de walnoten-amandelschaafselmix en olijfolie (zie tip) Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Besprenkel de korst van het brood met wat water en bak 4-5 minuten af in de oven (let op, die staat goed heet, dus zet een wekkertje!)
- Haal de stoof uit de oven, verwijder de bladselderij en tijm en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met de pesto en ciabatta in plakjes gesneden.
- Wij deden half milde en half extra vierge olijfolie.