Italiaanse broodsalade met gerookte makreel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) gerookte makreel
- 1 stuk(s) gele paprika
- 800 g gemengde tomaten
- 4 filet(s) ansjovis
- 3 stengel(s) lente-ui
- 1 bos(sen) basilicum
- 1 zakje(s) rucola
In Huis
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el balsamicoazijn
- naar smaak peper en zout
- 2 stuk(s) puntbroodje
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de broodjes in grote dobbelstenen.
- Snij de paprika in halve repen en leg samen met de makreel (huid naar boven) in een klein ovenschaaltje. Besprenkel de paprika met een beetje olie, peper en zout en schuif in de oven.
- Doe het brood op een bakplaatje of ander ovenschaaltje, besprenkel met olie, peper en zout en schuif ook in de oven. Bak het brood ca 10 minuten tot goudbruin en haal eruit. Zet nu de grill nog 5 minuutjes aan voor de paprika en de vis. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.
- Snij intussen de tomaten in stukken.
- Doe de knoflookteen (geperst) samen met de ansjovis, de olijfolie, de balsamicoazijn, 100 gram van de tomaten, 1 stengel van het bosje lente-ui, de helft van de basilicum en een klein beetje olie uit het ansjovis blikje, en pureer tot een gladde dressing. Maak op smaak met peper en zout en giet in een grote slakom of schaal.
- Doe de tomaten alvast bij de dressing. Snij nog 2 stengels bos-ui en voeg toe. Maak een handje basilicumblaadjes klaar om over de salade te strooien. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge.
- Voeg de iets afgekoelde paprika samen met het brood en de rucola bij de tomaten en de dressing. Hussel even goed door en strooi basilicumblaadjes eroverheen. Serveer direct, samen met de makreel.
- LET OP: De basilicum, rucola en ansjovis zijn deels ook voor bij de pizza.