Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Italiaans gekruide kip dijstukjes van oranjehoen met ratatouille en zilvervliesrijst

Kip

  • Totale tijd minuten
2024 34 WB SNELLE ratatouille italiaanse kippendij oranjehoen rijst 16280

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks rode ui
  • 1.5 stuks aubergine
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 1 stuks courgette
  • 4 stuks romatomaat
  • 400 gram Italiaans gemarineerde kippendijstukjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el Gedroogde tijm of Provençaalse kruiden
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snij de rode ui in dunne ringen. Verhit olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij intussen de aubergine in kleine (!) blokjes van max 1 cm. Zet het vuur hoger en voeg toe samen met een flinke scheut olie. Snij de paprika's in dunne reepjes en de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en voeg bij de aubergine. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de aubergine wat zachter begint te worden.
  3. Pers de knoflook erbij en blus dan af met de rode wijnazijn. Snij de tomaten in grove blokjes en roer samen met de gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) door de groenten.
  4. Laat afgedekt 10-15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheut olijfolie extra vierge.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip rondom in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  6. Serveer de ratatouille met de kip en de rijst.