‘’It is not grated cheese’’ met Hollandse risotto van parelgort met een salade van roodlof en yacon
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 400 gram knolselderij
- 300 gram parelgort
- 2 stronkjes roodlof
- 100 gram yaconwortel
- 15 gram salie
- 2 pakje It is not grated cheese
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de aangegeven hoeveelheid water op met de bouillonblokjes.
- Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een (afdekbare) pan met dikke bodem. Schil de peen, snij 2/3 in blokjes van max 1 cm, voeg bij de ui en bewaar de rest voor straks. Schil de knolselderij. Snij eerst in dunne plakken en dan in blokjes van max 1 cm. Voeg bij de wortel en ui. Hak de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met peper.
- Voeg de parelgort toe en bak 1 min mee. Voeg 2/3 van de bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat 20-25 min zachtjes pruttelen totdat de parelgort gaar is; hij blijft een goeie bite houden! Laat niet helemaal droog koken, hij moet een beetje nat en smeuïg blijven; gebruik zo nodig wat van de achtergehouden bouillon.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Rasp de overgebleven peen. Doe samen in een slakom. Schil de yacon, snij in luciferformaat, voeg toe. Hier kan wat fijngesneden Chinese kool bij als je die nog over hebt.
- Maak een dressing van de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.
- Verwarm een laagje (ca. 0,5 cm) olie in een koekenpannetje. Bak als de olie goed heet is de salieblaadjes in ca. 2 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep 2/3 van de vegan kaas door de (nog smeuïge) parelgort. Laat iedereen zelf salieblaadjes en nog wat vegan kaas over het bord strooien.
- 1: Als je yacon over houdt deze week, eet het dan in blokjes in de yoghurt met een beetje honing en wat walnoten...heerlijk! 2: Verwerk overgebleven knolselderij in een soep, door puree of in blokjes in de oven.