Indonesische Sayor lodeh boontjes met snijbiet, rijst en zure komkommer
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Rijst
- 1 zakje(s) Sayor Lodeh boemboe
- 600 g Sperziebonen
- 2 bos(sen) Snijbiet
- 1 stuk(s) Komkommer
- 1 stuk(s) Rode peper
- 2 bakje(s) Seroendeng met tempeh
In Huis
- 250 ml Water
- 1 teentje(s) Knoflook
- 50 ml Azijn
- 1 el Suiker
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet de rijst op, per persoon 75 gram rijst en 150 ml water. Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken in circa 20 minuten.
- Snij de rode peper in kleine stukjes. Doe in een klein steelpannetje de azijn, suiker en de helft van de rode peper. Breng aan de kook en roer om totdat de suiker is opgelost. Draai het vuur uit en roer er een snufje zout door.
- Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij dan in dunne plakjes. Voeg de azijn uit het pannetje bij de komkommer en zet weg.
- Was de boontjes, verwijder het steeltje en snij doormidden. Fruit de boemboe voor Sayor Lodeh circa 2 minuten in een afdekbare wok. Voeg de boontjes toe en schep een paar keer om. Voeg dan het water toe, breng aan de kook en laat de boontjes zachtjes met deksel circa 6 minuten gaar stoven.
- Snij de snijbiet in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
- Hak een teentje knoflook fijn. Fruit de knoflook en de andere helft van de rode peper aan in een wok en voeg daar de snijbiet aan toe. Roerbak totdat het wat geslonken is en maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de snijbiet met de rijst, de Sayor boontjes, de zoetzure komkommer en lekker veel seroendeng met tempeh.