Indische schotel van aubergine en aardappel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) Aubergine
- 200 g Aardappelen vastkokend
- 1 zakje(s) Boemboe Terrong Belado
In Huis
- 300 g Witte rijst
- 2 el Olie
- 1 el Bruine suiker
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Halveer de aubergines en snij de helften in vieren. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de aubergines even aan totdat ze wat kleur krijgen. Haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Doe 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak de aardappels hierin enkele minuten aan. Voeg de boemboe en de suiker toe en schep om. Voeg een kopje water toe en roer goed door zodat de boemboe oplost. Doe het deksel op de pan en laat de aardappels ca. 10 minuten zachtjes garen in de saus. Voeg de aubergines toe en kook ca. 15 minuten tot de aubergines gaar zijn.Breng op smaak met zout.
- Serveer de Indische schotel met witte rijst.
- Wijnsuggestie: Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)