Indische hutspot met pittige paneer
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram ui
- 0.5 bakje specerijenmengsel
- 500 gram peen
- 1200 gram Doré aardappelen kruimig
- 2 pakjes paneer
In Huis
- olie of boter om te bakken
- 2 tl kerriepoeder
- (zonnebloem)olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 el ketjap asin (of sojasaus)
- 2 el water
- 2 tl sambal manis
Recept stappen
- NB. Vraag iemand om alvast aardappels te schillen, dan ben je sneller klaar.
- Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een grote (!) afdekbare braadpan of wok en voeg de helft (!) van het specerijenmengsel toe.
- Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels in blokjes van 2-3 cm, voeg toe. Voeg peper, zout en 300 ml water (bij 4p) toe. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door en voeg water toe als het droog kookt.
- Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel om.
- Verwarm wat (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes mooi bruin in ca. 8 minuten. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
- Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap asin (of sojasaus) en het water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn).
- Roer de paneerblokjes weer door de saus en laat op een zacht vuurtje inkoken.
- Check of de aardappels en peen gaar zijn. Stamp grof incl. een beetje achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en flink zout.
- Serveer de hutspot met de pittige paneer en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.
- Goed om te weten: Het specerijenmengsel bevat 4 tl komijnzaad en 4 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft. Dit wordt in 2 gerechten gebruikt.