Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indische hutspot met pittige sticky tofu

Rund

  • Totale tijd minuten
2025 5 VGN Indische hutspot pittige tofu 6884

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram gele ui
  • 400 gram wortel
  • 1 bakje Indische hutspot specerijenmengsel
  • 500 gram zoete aardappel oranje
  • 800 gram aardappelen Doré
  • 400 gram tofu gerookt
  • 2 teen knoflook
  • 0.33 bosje koriander

In Huis

  • olie of boter om te bakken
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal manis
icon package

Recept stappen

  1. Snij de uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie in een grote (bij 4p) hapjespan of soeppan met dikke bodem.
  2. Was de wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met het specerijenmengsel en zout (0,25 tl bij 2p). Schep om en dek af.
  3. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met de aardappel. Voeg ca. 100 ml water (bij 2p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
  4. Snij de gerookte tofu in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel om. Verwarm (zonnebloem)olie in een en bak de dobbelsteentjes warm en knapperig in ca. 6 minuten. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  5. Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap asin (of sojasaus) en 1 el (bij 2p) water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn). Roer de tofublokjes weer door de saus en hou warm.
  6. Check of de aardappelen en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
  7. Hak de koriander grof. Serveer de hutspot met de pittige tofu erbovenop en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.
  8. Goed om te weten: Het specerijenmengsel voor 2p bevat 1 tl komijnzaad en 1tl kurkuma. Voor 4p het dubbele.